Opis odmiany Sour Sorbet
Sour Sorbet to bardzo wyrazista propozycja holenderskiego banku DNA Genetics. Zioło wyróżnia się ponadprzeciętną żywicznością, dlatego będzie doskonałą opcją dla osób produkujących koncentraty konopne oraz chcących uzyskać klasyczny hasz.
Cechy szczególne nasion Sour Sorbet DNA Genetics
Sour Sorbet jest krzyżówką Sour Diesel oraz klasycznej Sorbet. Szczególnie pierwsza z nich wniosła do tej odmiany wiele charakterystycznych cech. Przede wszystkim mamy tutaj na myśli wyraźnie kwaśny smak i aromat diesla. Jeśli nie przepadasz za takimi nutami, to spokojnie – słodki Sorbet wprowadza tutaj przyjemny balans i podkreśla wyjątkowość tego zioła.
Działanie szczepu
Mamy tutaj do czynienia z hybrydą z lekką przewagą indici, co zwiastuje zrównoważone, kompleksowe działanie. Haj jest fizyczno-umysłowy, z akcentem na efekt rozluźnienia całego ciała. Odmiana fajnie sprawdzi się podczas imprezy w domu. Działa mocno, odurzająco, ale nie do przesady – pozwala zachować kontrolę nad ciałem i myślami.
Roślina pod koniec wegetacji jest niemal całkowicie pokryta żywicznym szronem. Idealnie nadaje się więc do produkcji ekstraktów oraz haszyszu.
Uprawa
Te feminizowane nasiona marihuany spokojnie mogą zagościć w kolekcji nawet niezbyt doświadczonego growera. Rośliny nie są kapryśne, indoor osiągają przeciętną wysokość, ale trzeba pamiętać, że typowy dla tej odmiany jest wydłużony okres wegetacji. Kwitnienie zajmie więc ponad 9 tygodni – musisz uzbroić się w cierpliwość. Ma to natomiast tę zaletę, że roślina dzieli się z plantatorem pokaźnym plonem. W uprawie indoor śmiało można liczyć na produktywność na poziomie 450-500 g na metr kwadratowy.