Producent: | Green House Seeds |
---|---|
Plon: | duży (300 - 450 g) |
Zawartość THC: | wysoka 16-20 % |
Zawartość CBD: | Niska |
Przeznaczenie: | Nasiona Indoor |
Genotyp: | Cheese selection |
Czas kwitnienia: | średni 8-10 tygodni |
Wysokość: | średnia (100 – 150 cm) |
Efekt użycia: | pokrzepiony/uniesiony, towarzyski, zrelaksowany |
Typ odmiany: | głównie Indica (50% +) |
Smak/zapach/aromat: | skunksowy (skunk), ser, słodki |
GH Cheese to odmiana marihuany z oferty renomowanego banku Green House Seeds, która cieszy się coraz większym zainteresowaniem również na polskim rynku. To coś dla fanów serowych odmian o intensywnym aromacie i smaku.
Prezentowane feminizowane nasiona marihuany wydają rośliny, które pod względem genetycznym są hybrydami z przewagą Indica. Zioło powstało na bazie wybranego fenotypu Skunk (klon szczepu z Wielkiej Brytanii). Warto zaznaczyć, że Green House Seeds Co. jest oficjalnym producentem oryginalnego Big Buddha Seeds Cheese.
Zioło zdobyło sobie już uznanie na całym świecie, czego dowodem jest m.in. pierwsza nagroda podczas HTCC 2006. Czas najwyższy, aby z tą odmianą lepiej zapoznali się polscy growerzy – a uwierz, że warto.
GH Cheese to odmiana cannabis, która bardzo dobrze radzi sobie w uprawie indoor, akceptując każdy popularny rodzaj podłoża. Świetnie sprawdza się w SCROG, kwitnienie kończy w ciągu około 8 tygodni, a przy tym zachwyca produktywnością. W idealnych warunkach jesteś w stanie uzyskać plony na poziomie do 800 gramów na każdy metr kwadratowy, ale wynik w granicach 500-600 gramów również powinien być satysfakcjonujący. Pamiętaj, aby stosować podpórki.
Jeśli chodzi o działanie, to GH Cheese wywołuje silny, długotrwały haj. Wchodzi dość wolno, natomiast gdy już chwyci, to nie popuszcza przez wiele godzin. Efekt jest wyraźnie fizyczny, dlatego ta odmiana konopi cieszy się sporym powodzeniem wśród użytkowników terapeutycznych mających problemy z zasypianiem, brakiem apetytu czy przewlekłym bólem.