Opis odmiany Gypsy Kush
W końcu mamy odmianę dedykowaną Andaluzji. Gypsy Kush znany również jako Faraona od Kannabia Seed Company prezentuje smak i siłę północnej Hiszpanii. A to dlatego, że Faraona pochodzi z oryginalnych nasion wyselekcjonowanych z odmian andaluzyjskich hodowców. Większość z nich rosła w warunkach ekologicznej uprawy.
Uprawa nasion Gypsy Kush Kannabia
Mieszanka jest sekretem, ponieważ są to odmiany pochodzące z „rodzimej” krzyżówki, a z nie z komercyjnych odmian. Faraona jest bardzo stabilną odmianą, i przyglądając się roślinom zasadzonym w tym samym czasie ma się wrażenie, że patrzy się na klony. Roślina produkuje dużo zwartych kwiatów i daje obfite plony. Poza tym poprzez masową produkcję kwiatów pokrytych gęstą żywicą wzdłuż łodyg, formułują się zwarte pączki przypominające wyglądem butelki wina. Niższe gałęzie i centralna pączek muszą być podpierane, żeby uniknąć złamań spowodowanych ciężarem kwiatów. Jednak, trzeba przyznać, że mimo to Faraona jest silną i twardą rośliną ma klasyczną strukturę i kształt jodły. Na zewnątrz, niższe gałęzie osiągają znaczną wielkość i produkują dużą ilość kwiatów, tworząc zwarte i żywiczne pączki.
Relaks i euforia
Efekt jest przeważnie relaksacyjny, jednak powoduje również krótkie euforyczne momenty, skutkując napadami „histerycznego śmiechu”. Poziom psychoatywności Faraony jest dość wysoki i może prowadzić do efektów psychodelicznych. Poziomy THC i CBD są również dość wysokie. To jest producent dużej ilości żywicy, a po wydobyciu powstaje hash o wybitniej jakości.
Smak kawy i świeżej sosny
Smak Gypsy Kush to mieszanka kawy i świeżej sosny. Końcowy smak jest podobny do OG Kush. To jest smak „starej-szkoły”, który wywoła wiele wspomnień. Ale Faraona idzie dalej, gdyż ma tak oryginalny i charakterystyczny smak.