Opis odmiany Kiss
I oto w nadzwyczajny sposób startujemy w roku 2011 z odmianą mocno cenioną w Wielkiej Brytanii. Ze względu na duże zapotrzebowanie płynące z rynku brytyjskiego, zdecydowaliśmy się podjąć studia nad pracą i produkcją tego ziarna. Jest to roślina, która dobrze odnajduje się w “hiszpańskim klimacie”, jej głównym plusem jest aromat sera.
Genetyka nasion Kiss Kannabia
Kiss jest synonimem dobrej smacznej marihuany. Nie jest to jeszcze potwierdzone, ale za jej krewnych uważa się Northern Light oraz Skunk. Otrzymaliśmy oryginalny klon od kilku angielskich turystów, którzy osiedlili się w górach Alpujarra Granady w 1990 roku. Według nich był to oryginalny klon matki, wybrany ze standardowej rośliny Chees.
Odmiana o intensywnym aromacie, smaku sera, jak i również właściwościach szybkiego kwitnienia. Nie była to silna roślina, ale po skrzyżowaniu z naszym Mazar-i-Sharif znacznie poprawiła swoją wydajność, powodując kształtowanie się dużych, gęstych bukietów kwiatów. Naszego mieszańca ponownie krzyżujemy, tym razem z oryginalnym Cheesem, tworząc Queso! („e;ser”e; w języku hiszpańskim)znaną równiez pod nazwą Kiss , ale przede wszystkim hybrydo – indice, przy uzyskaniu struktury Skunk.
Szybka i prosta uprawa
W pomieszczeniach, przy użyciu doniczek 5-7 litrów, może dorastać do 90cm i nie wyżej niż 2m na zewnątrz. Wewnątrz łatwo dostosowuje się do systemów hydroponicznych, gdzie może zakończyć cykl kwitnienia po zaledwie siedmiu tygodniach, jednak większość roślin będzie dojrzewać i są gotowe do cięcia po ośmiu tygodniach. Na zewnątrz (outdoor) , rośliny nie będą w pełni gotowe do pierwszego tygodnia października.
Kiss produkuje gęstą powłokę z żywicy, która będzie widoczna gołym okiem przez pierwsze etapy kwitnienia, z Chees’a można bardzo łatwo wyodrębnić pyszny Hash. Jego krótkie międzywęźla rozszerzają się podczas kwitnienia, produkując wspaniałe, wysokiej jakości pąki, lśniące kryształkami. Warto zwrócić uwagę jak odżywiamy Naszą roślinę, gdyż Chees jest bardzo wrażliwy na nadmierne nawożenie i osobiście nie chcę być odpowiedzialny za psucie tak niesamowitego aromatu, dojrzałego sera. Upewnij się by porządnie spłukać korzenie w ostatnim tygodniu kwitnienia dla zachowania esencji smaku. Kiss aka Queso (ser) od Kannabia Seed Company jest polecany dla wszystkich hodowców, bo jeśli nie przekarmisz rośliny nawozami, możesz być pewien uzyskania obfitych zbiorów w dość krótkim czasie kwitnienia.
Niesamowity smak i zapach sera
Kiss posiada wyjątkowy i intensywny zapach i smak sera, który po spróbowaniu zostanie w pamięci na długo.