Specyfikacja Acid Dough
- Kategoria:Indoor
- Plon: Duży (300 – 450 g)
- THC: Wysoka 16-20 %
- Smak/Zapach: Drzewo owocowe, Sosnowy, Tropikalny
- Genetyka: Lilly x OG Badazz
- Czas Kwitnienia: Średni 8-10 tygodni
- Działanie: Energetyczny, Euforyczny, Szczęśliwy, Zrelaksowany
- Indica/Sativa: Głównie Sativa (50% +)
- Wysokość: Średnia (100 – 150 cm)
- Producenci: Ripper Seeds
Acid Dough to jedna z najbardziej zaskakujących nowych odmian. To wynik skrzyżowania Lilly (Queen Mother X Congo) ze słynnym OG Badazz. Dwie główne cechy, które charakteryzują tą odmianę to duża produkcja kwiatów i niezwykła prędkość w fazie kwitnienia. Smak jest doskonały - słodki i kwaśny, przypomina cukierki o smaku ananasa. W związku z tym, że to 80% Sativa, efekt jest pobudzający i euforyczny. Fioletowe tony w zewnętrznych warstwach kwiatów zaznaczają ich wrażliwość na niższe temperatury, szczególnie wskazane na finiszu w celu zwiększenia produkcji żywicy i ostatecznego wyglądu Acid Dough Ripper Seeds z pewnością zaskoczy europejskich i amerykańskich ekspertów, gdyż odmiana nie wywodzi się z klasycznych biznesowych linii.