Producent: | Ripper Seeds |
---|---|
Plon: | duży (300 - 450 g) |
Zawartość THC: | wysoka 16-20 % |
Przeznaczenie: | Nasiona Indoor |
Genotyp: | Lilly x OG Badazz |
Czas kwitnienia: | średni 8-10 tygodni |
Wysokość: | średnia (100 – 150 cm) |
Nasiona Feminizowane: | Tak |
Efekt użycia: | energetyczny, euforyczny, szczęśliwy, zrelaksowany |
Typ odmiany: | głównie Sativa (50% +) |
Smak/zapach/aromat: | drzewo owocowe, sosnowy, tropikalny |
Acid Dough to jedna z najbardziej zaskakujących nowych odmian. To wynik skrzyżowania Lilly (Queen Mother X Congo) ze słynnym OG Badazz. Dwie główne cechy, które charakteryzują tą odmianę to duża produkcja kwiatów i niezwykła prędkość w fazie kwitnienia. Smak jest doskonały – słodki i kwaśny, przypomina cukierki o smaku ananasa. W związku z tym, że to 80% Sativa, efekt jest pobudzający i euforyczny. Fioletowe tony w zewnętrznych warstwach kwiatów zaznaczają ich wrażliwość na niższe temperatury, szczególnie wskazane na finiszu w celu zwiększenia produkcji żywicy i ostatecznego wyglądu Acid Dough Ripper Seeds z pewnością zaskoczy europejskich i amerykańskich ekspertów, gdyż odmiana nie wywodzi się z klasycznych biznesowych linii.